o
o

Feb 3, 2016

Restoring the 56 years old oak parquet

Työmaalla tapahtuu eli tänään hiottiin 56-vuotta vanha tammiparketti kalanruodoilla. Listoja irroitellessani ihmettelin mustaa massaa kulmissa ja herra hioja osasi kertoa, että se on pikeä jolla parketti on aikoinaan liimattu suoraan betonilattiaan. Hyvin vanha tapa, joka on meidän tapauksessa toiminut todella hyvin. Pinta on yhä tasainen ja lattia priima kunnossa, muovimaista, kellertävää pintaa lukuunottamatta. Kuten kuvasta näky, on happolakalla hoidellun puun ja "au naturelin" välissä suuri ero. En tiedä miten lähelle pääsen tuota luomutilaa, mutta koitan parhaani. Tänään tehtiin pari testiä ja huomenna aletaan käsittelemään pintaa. Perjantaina lattia on sitten valmis. 


Today we started to restore our 56 years old herringbone parquet and as you can see, there´s a big difference between the old lacquered and newly sanded parquet. I´m trying to keep this natural "wood" look. Friday we can see these ready, restored flooring.

21 comments:

 1. Toi lattia, noi lasiset ovet ja toi takka. Olen niin hulluna 60-luvun estetiikkaan silloin, kun siitä on riisuttu pahin kellastuminen. Ja te teette juuri sitä. Pidän!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mut tiädätkö, vähän mietin tuon takan slammaamista... Silleen ajan henkeen. Mua vähän tökkii nuo sivujen porrasladonnat. Tulee alppimaja mieleen, mutta mietin vielä. Sen ehtii ja voi tehdä myöhemminkin. Katson miltä kalusteiden kanssa näyttää. Toisaalta liika valkoisuus, on likaa. Kiitosta Vilja.

   Delete
  2. Anonymous3/2/16

   Mielestäni porrastuksen tasoitus ja ulkosivujen valkaisu, mutta takan sisätilan ja tuon "alustan" alkuperäisellä tiilellä pito olisi ihana raikastus ja varsin ajan henkeä kunnioittava. Pidän kyllä tuollaisenaankin, mutta ymmärrän tuon alppimaja-verrannon. Innolla remonttianne ja sisustussilmääsi seuraten. t. yksi itsekin 50-60 -lukujen vaihteen avotakan kanssa eläjä.

   Delete
 2. On ollut mielenkiintoista seurata remonttianne! Edellinen kotinne muistutti kovasti malliltaan ja tyyliltään omaamme samalta aikakaudelta. Meillä olisi tuo parketin hionta edessä puolen vuoden sisällä. Parketti on rakas mutta kaipaisi kasvojen kuorintaa. Tarvitsisimme rautaista ammattilaista ja uskaltaudunkin kysymään sinulta suosituksia. Jos työ sujuu teillä mallikkaasti, voisitko lähettää hiojan yhteystiedot osoitteeseen pistekartalla@gmail.com?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yksi oikein hyvä jota voin suositella on Parketti Witic.

   Delete
 3. Anonymous3/2/16

  Hei teethän päivityksen lopputuloksesta mahd pian? Meillä hiotaan v. 63 asennettu tammiparketti ensi viikon alussa, ja ollaan metsästetty tapaa, jolla saataisiin tammi pysymään vaaleana. Vielä ei ole löytynyt sopivaa (ei kiitos sille kelmumaiselle valkolakkaukselle), ja nyt plan-b onkin maalata lattia. Jos teillä onnistuu, ehdittäisiin vielä perua maalaussuunnitelma! -Annukka

  ReplyDelete
  Replies
  1. Anonymous9/2/16

   Älä hyvänen aika pilaa upeaa tammea maalaamalla sitä piiloon, ajatuskin kauhistuttaa!!!!!!!! :-O

   Delete
 4. That looks really nice! I love to follow your renovation project. The results probably will be stunning :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Let´s hope so Natalie and thank you. This is so called rewarding project ;-)

   Delete
 5. Anonymous3/2/16

  Tuo kalanruotoparketti on ihana!!

  ReplyDelete
 6. Tulee varmasti kaunis!!
  Kysymys...
  Onko tuollainen hionta kovin hinnakasta ja pölyääkö?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vastaus... Hionta + lakkaus eli kunnostus, pyörii siinä 30€/neliö luokassa. Hinta riippuu paljon millaista käsittelyä haluat. Kone kerää pölyt pussiin mutta esim. patterin aluset hiotaan käsin eli kyllä sitä pölyäkin vähän tulee.

   Delete
 7. Tästä tulee niin upea! Ihana seurata teidän projektia!

  ReplyDelete
 8. Anonymous4/2/16

  That's beautiful (i really enjoy seeing the progress in you lovely home; tanks for sharing)!

  ReplyDelete
 9. Dear Minna!
  What will you use to keep this natural "wood" look?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Semi matt lacquering with white pigment. Floor is now ready and looks nice. I'll take pictures tomorrow, so can see the result ;-)

   Delete
 10. Oi toi parketti on niin <3 Siitä tulee upee.

  ReplyDelete
 11. Tuleepas Nättiä puuta esille kellastuneen parketin alta. Aika mielenkiintoinen tapa tuo piellä liimaaminen mutta jotenkin hyvinkin järkeenkäypä. Vanha konsti ja toimivaksi todettu. Liekö sotkuisuuden takia hylätty menetelmä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo ja jos vain mahdollista olisin pitänyt tuon "raaka" pinnan. Se oli törkeän hieno. On se lakallakin kaunis.

   Delete
  2. Pikiliimassa on asbestia, eiköhän ole siksi hylätty menetelmä;)

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!