o
o

Jan 27, 2016

What´s happening here...

Viimeiset kolme viikkoa on ollut aikamoista hulinaa eli remontti on edennyt vauhdilla. Muutama oviaukko on peitetty, eteistä hassusti kaventava ja asunnon täysin tukkiva vaatehuone, on purettu ja sen perällä ollut 400kg painava kassakaappi on kuljettu pois. Kuten myös tiiliskiviröykkiö joka koristi eteistä vielä  vajaat pari viikkoa sitten.  Seiniä on paklattu ja puleerattu urakalla. Ja jos oikein laskin, meni pelkkää Silora LF tasoitemassaa 150 litraa ja Teknoksen Biora 7 maalia noin 40 litraa. Kaikki seinät ovat kuitenkin jo maalattu, muutama pikku pätkä pitää vielä vetäistä toiseen kerran. 
Työvoitoksi voin sanoa nuo patterit, jotka olivat keskellä asuntoa, vaatehuoneen molemmilla seinillä. Aloitin luparumbam marraskuussa ja silloin sain vastauksen " Niitä ei poisteta - piste!" Ja nyt ne ovat poissa. Osaan olla kärsivällinen perinpohjainen lupa-asioissa ja se kannatti eli nyt asunnon pohja on hyvällä mallilla.
Töissä täällä on todella hyvä tiimi ja on ollut jälleen opettavaista seurata rautaista ammattilaista, jolla on lähes 40 vuoden kokemus. Se myös näkyy työn jäljessä. Viime viikolla aloitti myös timpuri Timberwisin saarniparketin asennuksen ja lattia alkaa olla loppumetreillä ja hyvältä näyttää. Listoja puuttuu, vanha parketti pitää kunnostaa, keittiö ja kaappeja asentaa mutta se alkavat olla ihan pikkujuttuja. Nyt koitan myös ryhdistäytyä blogisaralla.Reason for my blog silence is that our renovation has just taken all my extra time. But worst parts are now done. Like few walls taken down and that massive old safety box (weight 400kg) carried away. All walls are already bright white and we have a new parquet coming from Timberwise
Next is restoring the old parquet, installing the kitchen - And then this might be ready!!
21 comments:

 1. Hyvältä näyttää ja ihanat nuo komeroiden(?) avaimet!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Halusin säästää kaikki alkuperäiset pikku detskut ja nehän on nätit. Kiitos Reetta!

   Delete
 2. Renovation omg... !)) But it looks like it will be very nice and cozy soon)

  ReplyDelete
 3. Let´s hope so :D

  ReplyDelete
 4. How wonderful! Can't wait to see it done! Very inspiring, I am also getting walls torn down. Designing a new place is really time consuming!

  ReplyDelete
 5. great work, just amazing. hope, you'll share a few before/after fotos! :)

  ReplyDelete
 6. Melkoinen "valkopesu" sitten viime kuvien.
  Minäkin ihastuin noihin vaatekaappien avaimiin.
  Olet kyllä sinnikäs ja aikaansaapa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No saa nähdä jääkö ihan kaikki seinät valkoiseksi ;-) Mutta näillä aloitetaan. Kiitos, on tässä säätöä ja työtä ollut.

   Delete
 7. Anonymous27/1/16

  Voi että näyttää upealle! Tuleeko teillä kahdenlaista parkettia asuntoon?

  ReplyDelete
 8. Jännä homma että pattereita on ylipäänsä ollut sisäseinillä. Eikös täällä Suomen maassa ne yleensä sijoiteta ulkoseinille?
  Mutta vau! Näyttää kyllä jo todella hyvältä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sanos muuta. Kyllä, ikkunoiden alla ja ulkoseinässä ne yleensä ovat. Onneksi olivat ihan asunnon omia, eli eivät olleet taloyhtiön patteriverkostossa kiinni, eli pitkän väännön jälkeen sain ne poistaa. Aluksi ajatus oli siirtäminen mutta sekin olisi ollut järjetöntä. Kiitos, pikkuhiljaa.

   Delete
 9. Hei - hienolta näyttää. Saanko udella, että mitä sävyä seiniinne päätyi.
  Tuo kassakaappi (500 kg) oli kyllä mielenkiintoinen detalji!
  Elviira

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todella mielenkiintoinen. Mies ehdotti sitä makkarin "sisustuselementiksi" Jostain syystä en innostunut ;-) Se kuljetettiin pois rappusrobotilla. Maaliin löytyy linkki tekstistä ja käytin sävyttämättömänä. Muut sävyt tulee sitten myöhemmin ja kerron kyllä sävyt.

   Delete
 10. ihanat komerot ja aivan ihana tuo eteisen(?) muodokas seinä. Vitsi meillä olisi edessä julkisivuasioiden luparumba ja olen maailman huonoin juurikin kaikessa tuollaisessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo "muodokas" seinä syntyi kun uudet sähkövedot piti saada piiloon eli niille rakennettiin tuo seinää kiertävä kotelo.
   Googlaile ja ota selvää ja luulen että rakennusvalvonta voisi myös auttaa sinua. Neuvovat kyllä mitä pitää tehdä.

   Delete
 11. Mikähän muuttokuume on menossa useammassa blogissa? Sama on kyllä iskenyt tännekin lujaa ja nämä remppakuvat enemmänkin lisää kuumetta vaikka luulisi asian olevan päinvastoin :D Hyvältä näyttää teidän remontin edistyminen ja työn jälki näyttää erinomaiselta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. :D Kiitos! Joo, monella on samat kuviot nyt.

   Delete
 12. Anonymous6/2/16

  Upean kokoinen peili, saako udella mistä olet sen löytänyt?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on teetetty. Lasitusliikket tekevät peilejä mittatilauksena.

   Delete
 13. Anonymous13/2/16

  Kaunis!

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!