o
o

Mar 28, 2016

the k i t c h e n


Vähän on ollut rästi hommia eli blogi vähän uinahti. Ja tulihan tässä välissä muutettuakin, mutta tässä nyt vihdoin keittiökuvia ja ihan joka kulmasta.  
Tilana keittiö on melko pieni mutta valoisa. Oviaukkoja on kaksi ja pitkällä sivulla iso ikkuna. Halusin säilyttää läpikulun ja tehdä tilasta mahdollisimman ilmavan ja minimalistisen, olematta kuitenkaan kliininen.  Yläkaapit oli ehdoton ei, sillä kapeassa tilassa ne vain kaventavat ja se kaipaamani keveys jäisi vain haaveeksi eli syntyi tälläinen ratkaisu. 
Taso on matta- tai ns. nahkapintaista marmoria joka toimii loistavasti, toisin kun kiiltäväpintainen joka naarmuuntuu heti ja pelkkien appelsiinin lohkojen laskeminen tasolle saattaa jättää pintaan ruman läikän. Minulla on kaksi marmoripöytää, toinen matta ja toinen kiiltävä. Arvatkaa onko 12 -vuotta vanhassa mattapintaisessa mitään jälkiä - Ei. Mutta toista on kiiltävän kanssa ;-) 
Osa keittiön arkisesta "sälästä" roikkuu Ikean Grundtal tangossa, jonka maalautin samalla harmaalla kun kaapit ja kaikki vetimet. Halpa ja oikein toimiva ratkaisu. 
Jääkaappi, pakastin, tiskikone sekä liesituuletin on integroitu. En ole hillitön koneiden ystävä. Minulle riittää että ne toimivat moitteettomasti eikä niihin tarvitse kiinnitä huomiota. Erikoisuuksia en hirveästi kaipaile, tosin nyt hankimme induktio-lieden joka osoittautui loisto valinnaksi, niin nopea se on.  Koneiden kohdalla ostopäätöstä siivitti vielä 5 vuoden takuu.
Julmetun kaunis musta hana on sama kun edellisestä keittössä eli jo hyväksi koettu Nivito
Mitään kaakeleita en halunnut eli keittiön seinät on maalattu kauttaaltaan kestävällä ja pestävällä Teknoksen Timantti 7 maalilla. Se miten valkoinen seinä toimii arjessa, jää vain testattavaksi. Tähän menessä  kuitenkin oikein hyvin. 
Muuten asunto on kohtalaisella mallilla, paitsi että kaikki asennettavat valaisimet puuttuvat ja uusi ruokapöytä pitäisi hankkia. Sekä muutama muukin kaluste, mutta en halua kiirehtiä. Odotan että se oikea tulee kohdalle ja osa teetän. Mutta en ihan heti, kuuntelen ensi ihan rauhassa uutta kotia ja sen kaikua. 


Keittiö / kitchen cabinets  -  Minna Jones & puuseppä. My own design, made by a carpenter.
Keittiön lamppu / kitchen lamp  -  Lampe Gras
Kodinkoneet / kitchen appliances  -  Ikea
Lattia / floor  - Timberwise saarniparketti valkovahattuna. Timberwise ash parquet, white wax oiled
Marmoritaso / marble work top  -  Diapol
Hana / faucet - Nivito
Keittiökaappien sävy sekä maali / Kitchen cabins dark grey color - Teknos   NCS S -6502 -Y
Framan jakkara / Frama stool - FormverkWe moved a ten days ago so that´s why a small silence. Three months renovation is now done and here´s finally some kitchen pictures, from all angles. 
I try to update some more photos, as soon as we have ready corners coming. 22 comments:

 1. Anonymous28/3/16

  Niin kaunista, niin kaunista...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Tämän suunnittelu oli todella kivaa ja hyvä jos se vaikka välittyy tänne. Hienoa aurinkoista viikkoa!

   Delete
 2. Anonymous28/3/16

  Ihana keittiö, niin selkeä ja tyylikäs ja kauniit värit. Jäin vain ihmettelemään missä säilytät kaikki leivänpaahtimet, kahvinkeittimet yms. Meillä keittiön taso puolillaan näitä pikkukoneita. Olisiko jotain hyvää ideaa, minne ne piilottaisin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Karsimisen taitoa on tarvittu ;-) Meillä on mikro, lapsia varten ja se on tuossa kaapissa missä on jää-ja pakastinkaappikin. Sitten on leivänpaahdin ja se on ikkunalaudalla, joka ei näy kuvassa. Vedenkeittimestä luovuttiin sillä tuo induktioliesi on nopeampi. Kahvinkeitintä ei ole, ainoastaan sellainen perkolaattori keitin ja näillä pärjätään. Meillä oli Kitchen Aidin tehosekoitin mutta sekin hajosi just ennen muuttoa, enkä aijo hankkia uutta. Jos tarvitset kaiken, keksi hyvä paikka, jos et - luovu niistä. En osaa muuta tässä oikein sanoa. Kiitos!

   Delete
 3. No kaunista on...Mukavaa kevättä uudessa kodissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja piristävää aurinkoenergiaa sinne myös.

   Delete
 4. Kaapistojen sävy on täydellinen! Todella kaunis yleisilme keittiössä muutoinkin - tykkään ja inspiroidun :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Jutta! Ja onnittelut myös uuteen kotiin.

   Delete
 5. Saara29/3/16

  Tosi kaunis! Kyllästitkö tuon mattamarmorin? Jotain vaaleaa öljyä suositeltiin meille aikanaan koulussa siihen hommaan mutta en ole itse koskaan toteuttanut moista projektia. Ilmeisesti rypsiöljy voisi olla hyvä. Italiassahan esimerkiksi on ihan arkipäivää nuo mattaiset marmoritasot, jotka on öljyllä kyllästetty. Täällä pohjolassa niitä pelätään :)

  Kysyisin vielä että aiotteko keksiä tuohon valaisimeen vielä jonkun systeemin vai jääkö tuo johto roikkumaan tuohon pistorasiaan / kytkin on johdossa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikki johdot esillä eli pysyy just noin lamppu ;-) No niimpä, mutta en aijo kyllästyttää, ajattelin että aika tekee sen ihan itse. No niimpä, meillä taidetaan pelätä vähän kaikki erikoisempia sisustusjuttuja ;-) Kiitos Sanna!

   Delete
 6. Anonymous29/3/16

  On ollut ilo seurata jo vuosien ajan kaikkia projektejasi.
  Induktioliesi on meilläkin todettu vedenkeitintä nopeammaksi.
  Jään innolla odottamaan myöhempiä sisustuskuvia.
  Onnellisia hetkiä perheellenne uudessa kodissanne!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Onhan tässä vuosien mittaan jonkinmoista "viihdettä" tullut tuotettua ;-)
   Se on kyllä hyvä, ellei ihan loistava - siis induktio. Pääsi taas yhdestä turhakkeesta (vedenkeittimestä) eroon.
   Kuvia tulee, kunhan saan vähän huonekaluja hankittua, muutamia "avain" juttuja puuttuu ja ne eivät löydy sisustusliikkeistä. Kaunista kevättä sinne, tämä valo on ihanaa.

   Delete
 7. Pure love! Ihana, ihana keittiö!

  ReplyDelete
 8. Anonymous29/3/16

  Wow that kitchen is all I want from a kitchen !! Love it !! Hope you'll enjoy cooking there a LOT !! It made me start saving for a new kitchen with even more motivation :-) - Greetings and wish you a fabulous springtime - Marie from Belgium

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Marie - again ;-) We all love your new home and the kitchen.

   Delete
 9. hansu30/3/16

  Ihana! Rauhalliset vibat keittiössä ❤ Onko muuten allas myös Ikeasta? Miten se on kiinnitetty marmoritasoon? Liimalla?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei, se on samasta paikasta kun taso ja kiinnitetty liimalla sekä kiinnitysraudoilla.

   Delete
 10. Tosi kiva köökki! Ja HANA, I am in love!

  ReplyDelete
 11. Voi jestas miten makea lamppu - ja nimenomaan just johtoineen päivineen! Asumme itse vanhassa talossa ja rakastan kaikkia putkia ja johtoja ja muita pintavetoja! Sydämeni on sulaa vahaa. Ihana keittiö.

  ReplyDelete
 12. Anonymous15/4/16

  Saanko tiedustella tuon marmoritason hintaluokkaa/m?
  Eleettömän elegantti keittiö - hyviä kokkailuja!
  Jessy

  ReplyDelete
  Replies
  1. En osaa sanoa tarkkaa hintaa kun tilasin kaksi tasoa, lavuaarin, tarkistusmittauksen ja asennuksen. Laskussa ei ollut erittelyä. Suosittelen etsimään firma jonka sivuilla on laskuri joka laskee hinnan ko. tasolle tai pyytämään tarjouksen. Kiitos Jessy!

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!