o
o

Apr 19, 2016

School boys room
Poikamme jakoivat vanhassa kodissa huoneen. Nyt "uudessa" kodissa, kummatkin saivat omansa ja sehän oli iso juttu. Kyllä nämä toimeen tulevat, mutta oma on aina oma. Sen nyt huomasin. Leikki-ikäinen haluaa vielä levitellä lelunsa, mutta tämän huoneen omistaja on aika tip top. Kirjat,  fudiskamat ja puhelin (peleineen ) riittävät. 
Koululaisille sopivat työpöydät ovat usein isoja, kolhoja tai todella huono laatuisia ja sänkyjäkin on jotenkin vaikea löytää. Tai vaihtoehtoisesti - ihan julmetun kalliita. Vanhoissa kalusteissa ei näitä ongelmaa ole. Materiaalit ovat hyviä ja tyyliltään aina sirompia sekä hintakin usein hyvin huokea eli lähes kaikki huoneen kalusteet ovatkin kunnostettuja vanhuksia.
Työpöytä löytyi Torista ja oli alunperin ruskea ja vähän kulahtanut. Käsittelin teak viilupinnan Osmo Colorin puuvahalla (sävy ebenbuu) kahteen kertaan ja jalat maalautin uudestaan. Lopuksi kiillotin vielä messinkivetimet Sampolla. Ja eikö tullutkin aika hieno? Viilupita lähes loistaa nyt ja puun syyt tulevat tosi hienosti esille. Kevyt, kotimainen laverisänky, joita rakastan, löytyi Krunan ihanasta Olkkarista ja oli jo maalautettu valmiiksi ihan täydellisellä harmaalla. Jopa Stringin päätypaneelit on pelastettu roskiksesta ( vielä 7-vuotta sitten, kukaan ei ollut kuullutkaan näistä ) Ja Bertoian tuoli on vanha Tori löytö ( ajalta kun näitä sai vielä edullisesti). Näitä löytöjä kunnostaa mielellään ja tällaisesta sisustamisesta tulee myös hyvä fiilis. 


Paris Poster - Studio Esinam 
Lattia / Flooring - Timberwise  mattavalkovahattu saarni / Matt white waxed ash parquet 


Now all our three kids has their own room and here is our  school boys room. 
Most of the furnitures are recycled, bought from the flea markets or second hand shops. Like the lamp, Bertoia chair and bed, but of course they are all restored. I like airy and slender furnitures with a twist and these 50´and 60´s just has it all. My latest bargain is the 60´s table. When I bought it, was teak brown and spotted. So I painted it twice with a Osmo Color´s black wood wax (color eben tree). Metal legs I took to professional painter and brass handless I polished with a metal polisher. And now the result is great ( and did´t cost much). 13 comments:

 1. Hei Minna! Meillä on myös neideillä laverit ja niissä joustinpatjat. Mikä ja mistä tuo patjansuojus on? En ole löytänyt mistään kivaa neutraalia... Kiitos jo nyt infosta ja ennenkaikkea, kyllä on kivat huoneet ja tilaa teillä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Tässä on kaksi Ikean patjaa päällekkäin, löytyy sitten yökylä kavereille sänky. Päällä on H&M homen muotoon ommeltu lakana. Ovat ihan parhaita.

   Delete
 2. Upea kirjoituspöytä! Ja tykkään tosi paljon sinun sisustusfilosofiastasi, vanhaa kunnostamalla uuttaa ja tyylikästä <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, siitä tuli kiva. Vähän innostuin tuosta viilun käsittelystä, sen verran hyvin tuo Osmo sen hoitelee. Se on yritys mutta kuten varmaan kaikki tajuavat, vähän työlästä se on. Ja ei niitä aarteita ihan tuosta vaan tupsahtele. Mutta silloin kun löytää jotain kivaa ja saa sen kukoistamaan, on se aika palkitsevaa. Kiitos Riikka!

   Delete
 3. Anonymous20/4/16

  Hei Minna, tosi kiva tuli tuosta pöydästä, alkoi itseäkin kiinnostamaan tuo Osmolla käsittely :). Mulla on sellainen vanha ja viilupinnalta melkoisen kulahtanut senkki, jonka käsittelemistä olen arponut. Ehtisitkö kertoa miten esikäsittelit tuon pöydän pinnan ennen Osmoamista?

  T. Kristiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa Kristiina! Helppoa oli. Hioin pinnan kevyesti hienolla hiekkapaperilla ja pyyhin pölyt pois. Sen jälkeen maalasin sellaisella superlon pensselillä ( niitä myydän aina Osmon vieressä ) ohuita kerroksia 2 - 3. Nyt yritän löytää jonkun kivan pikku lipaston ja teen samat sille. Ja siis sävy on eben puu.

   Delete
  2. Anonymous21/4/16

   Kiitos vastauksesta! Kuulostaa hyvältä, uskaltanen itsekin tarttua pensseliin :).

   T. Kristiina

   Delete
  3. Joo, helppoa tämä oli. Muista vain ohuet kerrokset.

   Delete
 4. Anonymous21/4/16

  Heippa,

  tosi nätti pöytä. Kiinnitin kuitenkin huomiota ergonomisuuteen - koulaiselle vaikuttaa kyllä todella vaikealta asennolta, kun tuoli on melko matala ja pöydän työskentelytaso taas suhteettoman korkealla. Tuossa työskennellessä lapsi saa varmasti helposti vaivoja niska-hartiaseudulle. Ehkäpä oletkin jo pohtinut asiaa, en tiedä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pieni epäsuhta on tiedossa, kiitos.

   Delete
 5. Anonymous27/4/16

  Hmm... Eikö sinun lapsilla ole mitään leluja? Legoja? Omia kirjoja? Ylipäätään mitään aarteita (kepakoita, kiviä, pääsylippuja, kortteja tms) mitkä eivät istu sisustukseen mutta joita lapset mielellään säästävät ja keräävät? Jos on, mihin ne on jemmattu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuusivuotias leikkii legoilla, kerää kiviä ja kepakoita ja piirtää ja askartelee mitä mielikuvituksellisimpia juttuja. Ei meidän 10 v. kaveri. Hän lukee Akkareita ja kirjoja sekä pelaa puhelimella. Kaikki lelut on siirretty pikkuveljen huoneeseen.
   Nämä asiat ovat muutenkin lasteni henk. koht. juttuja enkä esittele niitä, enkä muutakaan henkilökohtaisia asioita, vaan ihan sisustusta ;-)
   Ihan perus lapsiarki se täälläkin on.

   Delete
 6. Voi itku, miten hieno työpöytä!! Pidän kovasti sisustussilmästäsi, sekä mökillänne että kodissanne näyttää upealta.

  -Iida / lily.fi/blogit/linnunpontto

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!