o
o

Sep 3, 2018

Restoring old furnitures - the sofa caseVaikka työskentelen alalla, missä silmät on jatkuvasti pidettävä auki uudelle - innostun useimmiten itse vanhasta ja sekoittelen ihan surutta eri aikakausia kotona. Tärkein on vain oikea fiilis. 
Siitä asti kun muutimme, siis jo ajat sitten, on ajatuksissani ollut "jotain" olohuoneen erkkeriin. Mielellään isoa ja ehkä vähän erilaista. Kovin aktiivisesti en ajatukseni eteen silti töitä tehnyt, tein  lähinnä muita töitä. 
Laiska selailu Tori.fi sivuilla tuotti alkuvuodesta kuitenkin tulosta. Pam! Siinä se on - meidän uusi sohva. Tosin tuolloin vielä villakankaisena, Suomen lipun sinisenä ja Turussa. Pari haku reissua piti tehdä, sillä tämä melko kookas Paustianin modulisohva ei ihan helposti peräkontiin taivu. Painoakin on aikaa kiitettävästi paloilla. Eli vähän hiki tuli kun kuudenteen kerrokseen näitä kanteli. 

Kun näin sohvan, päätin heti, että sametti pitää sohvaan saada. Sopiva puuvillasametti, jossa oli myös suht sopiva hinta (eli ei liian kallis), löytyi Lauritzonin valikoimasta. 
JAB.in Velluto-sarjan sameteissa on kaunis matta pinta, hienot sävyt ja ennen kaikkea ne sopivat verhoiluun. Se tietysti pitää muistaa, että hyvät verhoilukankaan eivät koskaan ole edullisia. Laatu maksaa, kuten myös työkin ja siihen pitää varautua kun lähtee verhoilemaan tai kunnostamaan huonekaluja. Silti, suosittelen. Uutena tämä sohva maksaisi maltaita eli kaikki aika, vaiva ja työ kannatti. Verhoilijaksi löytyi - kolleegani suosituksesta,  Laatuverhoomo Popelka ja Senja. Iso kiitos ja peukku sinne!
Nyt kuten näkyy, kokonaisuus on oikein mainio. Ja tietysti hauskinta on se, että paloja siirtelemällä tästä voi tehdä vaikka minkä mallisen.
Since we moved here, I´ve tried to find something nice in to this bey window corner. Something bold and 70´s style. 
Finally from the web flea market - Bang! I found it - A vintage Erik Rasmussen´s Modular sofa
This has been my dream sofa but also the price is bit "dreamy" and we don´t have a reseller here in Finland. So for me - This was bingo!
Originally the sofa was bright blue, but thank´s to Laatuverhoomo Popelka ( upholsterer ) We now have this velvet dream. Fabric is from JAB´s Velluto collection3 comments:

 1. Anonymous4/9/18

  *furniture

  ReplyDelete
 2. Anonymous21/9/18

  Ihanaa että sohva löysi kotiin missä sitä arvostetaan. Mä katselin torissa monta kertaa samaa sohvaa mutta en sitten raaskinut verhoilun takia! Tosi hyvä tuli!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tästä tuli kyllä koko perheen suosikki. Kiitos!

   Delete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!