o
o

Aug 19, 2018

Cottage project vol. III - and continues...


Koitan taas herätellä blogiani hieman eloon. Kesä oli kiireinen eikä syksykään hiljainen ole mutta tässä vähän kuvia pikku projektistamme, josta IG seuraajani ovat jo saaneet vähän esimakua. 
Lyhyesti. Viime kesänä pieni naapuri tonttimme tuli yllättäen myyntiin. Vanhempieni avustuksella ostimme tontin ja saimme kaupan päällisenä j ä ä t ä v ä n määrän "kesätöitä". Aloitimme tämän projektin jo viime kesänä siivoamalla mökkejä ja tonttia, purkamalla ja kantamalla tonneittain roskaa roskalavalle ja poltimme talon kokoisen kasan roskaa. Puita kaatui yli 20. 
Viime kesänä, aika ja intressit eivät riittäneet tätä ihanaa projektia esittelemään. Tänä kesänä iskimme uusin voimin näiden mökkeröiden kimppuun. Meillä on siis purkukuntoinen rantasauna, yksi lisä mökki (kuvissa oleva) ja kaksi mini mökkiä eli jonkin asteista kesähuonetta. Budjettia tähän remppaan ei ole, vaan kaikki tehdään hartiapankki voimin. 
Onneksi kivoja ja vähän ylimääräisiä kalusteita on kerääntynyt niin mökille kun myös kotiin, joten sisustus rakentui niillä. Olohuoneeseen mieheni rakensi samanlaisen laverisohvan kun edelliseen mökkiimme. Se on toimivaksi todettu konsepti. Toimii hyvin sohvana ja kesävieraille sänkynä. 

Kesälomani alkoi iloisesti ryömimällä talon alle ja tyhjäämällä mökin alle tungetut kaikki roskat. Kannot, puupökkelöt ja risukasat - niitähän voi joskus tarvita... Tyhjät pullot, hapertuneet jätesäkit, metalliroskan ja rotan myrkyt...  Sen jälkeen siirryin sisälle ja pesin seinät. Maalasin lattian ja väliovet ja  lattian pariin kertaan. Näillä sai jo paljon. Vähän ehkä harmitti, että jouduimme slammauttamaan takan. Sen sivusta oli ehditty jo purkaa leivinuuni ja siitä oli myös muistot, eli reikiä. Takkaa ei myös oltu aikoinaan rapattu ihan kunnolla. Mm. taka kulmasta puuttui saumalaastit kokonaan.  Tuo punatiili olisi ollut kiva. Ehtaa 70-lukua, mökkifiilistä mistä pidän, mäntyseinineen jne. 
Seinissä näkyy vielä oikein kivasti Mallorca -82 taulujen, lämpömittareiden, hirventaljojen jne. jättämät jäljet. Enkä todellakaan suunnittele maalaavani seiniä valkoiseksi - vaan odotan stoalaisesti, että aurinko tummentaa jäljet. Saa nähdä kuinka monta vuotta joudun odotella. 
Jossain vaiheessa pitää rakentaa keittiö, vanhan puretun tilalle.  Sen takaseinässä käytin suurta mielikuvitusta ja asensimme vanerilevyt (ainoa kunnon levy jota saaren rautakaupasta löytyi.) Käsittelin levyt Osmo Colorin puuvahan jämällä, jota jäi edellisestä mökkirempastamme yli. 
Suurin ja paras muutos tuli kuitenkin ulkomaalauksella, jonka mieheni viimeisteli juuri ennen loman loppua. Maaleina oli jälleen kerran Virtasen Maalitehtaan ihan loistavaksi todettu 4 Öljyn Öljymaalija tietysti musta.
Käytin samaa maalia jo päämökkimme rempassa. Se on näissä saaristo olosuhteissa todella loistava maali, joka jättää hienon, melko mattamaisen pinnan ja saa säiden pieksemän puun  näyttämän lähes uudelta. Eikä maali sisällä akrylaatti- tai muita muovisideaineita. 
Mikään arkkitehtooninen helmi tämä ei ole - eikä tästä koskaan tule. Mutta loistava vierasmökki, jossa on jo nyt, vähän puolivalmiina, hyvä tunnelma. 
(*maalit saatu valmistajalta näkyvyyttä vastaan).


As some you might know, we have nice cottage at the archipelagoes - our summer place. We bought the place 2012 and after few years, I designed a cottage renovation - extension.  Here you can find the story.  
Last summer we bought our neighbor blot and as a bonus we got plenty of work...
Before we could even start to renovate this place we had loads of cleaning ja clearing. Last summer we did that: two containers of junk, 20 trees cut down and lot of burning. 
This summer it was time to renovate and paint. These before - after pictures maybe opens more of this project. Enjoy!


13 comments:

 1. Hei! Mitä maalia käytitte tuossa lattiassa? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kestävää ja pestävää Betoluxia. Tänne ainoa vaihtoehto.

   Delete
 2. Kiitos, ihanalta näyttää:) Muistatko sävyä? Meillä mökin lattian maalaus vasta edessä ja värikarttaa kun katsoo, meinaa iskeä epätoivo:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä muistan. Tämä on ihan perusvalkoinen betolux eli ei mitään sävyä. Helppo muistaa ;-)

   Delete
 3. Anonymous21/8/18

  Supervielenkiintoista! Tämmöstä raelityä lisää! Sun näkemys ja toteutus antaa rohkeutta meille tavallisille tallaajillekin.

  - Elma -

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Elma. Ihana kuulla. Tämä on tosiaan ihan reality remontti - vähän aikaa ja liian vähän rahaa, mutta usein sillä combolla tulee ihan hyvä kun on pakko soveltaa ja olla vähän luova monessa asiassa.

   Delete
 4. Anonymous24/8/18

  Niin vähäeleisen upealta näyttää! Millä pesit seinät kun näyttää sävy niin erilaiselta alkuperäiseen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vedellä missä oli vähän kloritea. Kiitos!

   Delete
 5. Anonymous25/8/18

  Todella kivalta näyttää! Saanko kysyä että millä pesitte seinät kun näyttää niin kivalta tuo sävy seinissä nyt?

  ReplyDelete
 6. Olet kyllä aikamoinen velhokoura. Aina jaksan ihailla sinun tarmokkuuttasi. Hieno lopputulos.

  ReplyDelete
 7. Kiitos ihana Terhi. Ihan kiva oli lomalla touhuta tämän parissa.

  ReplyDelete

Kiitos kommentistasi!
Thank you for dropping by!